Lasagne met paddenstoelen en walnoten

Lasagne con funghi e noci

(1950)

Naast de klassieke lasagne met vleessaus eten Italianen ook graag deze vegetarische lasagne met paddenstoelen. Als het even kan, gaan ze zelf de natuur in om ze te plukken. Maar ook met paddenstoelen uit de supermarkt wordt-ie heerlijk.

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Grand'Italia Funghi Porcini

    Romige pastasaus met porcini paddenstoelen.

  • Pasta Lasagne all'Uovo 250g Grand'Italia

    Lasagnebladen met een rijke volle pastasmaak.

Voedingswaarden

  • Energie

    810kcal

  • Koolhydraten

    46g

  • Eiwitten

    26g

  • Vetten

    56g

Bereidingswijze Lasagne met paddenstoelen en walnoten

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180ºC.

  • Stap 2

    Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de knoflook en ui glazig.

  • Stap 3

    Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de paddenstoelen 2 min. op hoog vuur. Doe ze bij de ui en knoflook in de hapjespan. Voeg de Funghi Porcini saus toe en verwarm nog 5 min.

  • Stap 4

    Verdeel een laag lasagnebladen over de bodem van de overschaal. Verdeel er een laagje saus over en bestrooi met een beetje peterselie en walnoten.

  • Stap 5

    Leg vervolgens 2 lasagnebladen kruislings op de saus en verdeel er weer saus, peterselie en noten over. Ga zo door en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

  • Stap 6

    Leg vervolgens de volgende 2 lasagnebladen gekruist op de eerdere lasagnebladen en saus. Ga zo door en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

  • Stap 7

    Bak de lasagne in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Recept Lasagne paddenstoelen en walnoten Grand'Italia

Funghi porcini - oftewel eekhoorntjesbrood - is een Italiaanse delicatesse. De paddenstoelen zijn stevig, vlezig en smaakvol. Ze worden vaak gedroogd verkocht.

Walnoten zijn gezond en geven het gerecht een lekkere bite.

Beoordeel dit recept