< Terug naar de receptenzoeker

Tagliatelle met ossenhaas en truffelsaus

Tagliatelle con filetto di manzo e salsa al tartufo

De truffelsaus geeft dit gerecht een unieke smaak en combineert voortreffelijk met de ossenhaas. De duurste en beste Italiaanse truffels komen uit Piemonte. Die koop je niet voor enkele euro’s per kilo. Voor dit gerecht kun je ook met een goede truffelolie volstaan. Lees het hele verhaal in de Pasta Maestro app en ga met dit heerlijke recept aan de slag!

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Tagliatelle all'Uovo Tagliatelle all'Uovo
  • snufje snufjes
    zout zout
  • 2 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 1
    spitskool of groene kool, in dunne reepjes spitskool of groene kool, in dunne reepjes
  • 1 eetlepel eetlepels
    boter boter
  • 400 gram gram
    ossenhaas, in reepjes ossenhaas, in reepjes
  • 100 gram gram
    shiitakes shiitakes
  • snufje snufjes
    peper peper
  • 4 eetlepel eetlepels
    melk melk
  • 1 eetlepel eetlepels
    truffelolie truffelolie
  • 50 gram gram
    Pecorino Romano kaas Pecorino Romano kaas

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Maak de truffelsaus. Verwarm hiervoor de melk in een pannetje (niet koken), haal van het vuur en klop er de truffelolie en de geraspte pecorino doorheen.
  2. Stap 2

    Kook de Tagliatelle all’Uovo volgens de aanwijzing op de verpakking.
  3. Stap 3

    Verhit ondertussen 1 eetl olie en roerbak hierin de koolreepjes ca. 1 minuut. Roer de truffelsaus erdoorheen en haal van het vuur.
  4. Stap 4

    Giet de Tagliatelle all’Uovo af en meng door de spitskool met truffelsaus.
  5. Stap 5

    Verhit de rest van de olie met de boter in een pan op hoog vuur. Roerbak hierin de ossenhaasreepjes in ca. 1 minuut rondom bruin. Schep de shiitakes erbij en bak al omscheppend nog 1 minuut op hoog vuur.
  6. Stap 6

    Verdeel de Tagliatelle all’Uovo over 4 borden en serveer met de ossenhaas erbovenop.
  7. Variatietip

    Vervang de ossenhaasreepjes door 400 gram gemengde paddenstoelen.