< Terug naar de receptenzoeker

Spelt Penne met tomaten-paddenstoelensaus

Penne di farro con salsa pomodori e funghi

Een dagje durum tarwe, een dagje spelt. Wissel ‘gewone’ pasta eens af met penne di farro integrali, penne van volkoren spelt. Niet alleen als gezonde keuze, maar ook vanwege de heerlijke smaak.  Lees het verhaal in de Pasta Maestro app en maak het recept.

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Volkoren Spelt Penne Volkoren Spelt Penne
  • 1 pot potten Grand'Italia
    Passata fijn Passata fijn
  • 6 eetlepels eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 250 gram gram
    kastanjechampignons, in kwarten kastanjechampignons, in kwarten
  • 250 gram gram
    oesterzwammen, gescheurd in stukken oesterzwammen, gescheurd in stukken
  • 1 bosje bosjes
    peterselieblaadjes, fijngehakt peterselieblaadjes, fijngehakt
  • 3 tenen tenen
    knoflook, gehakt knoflook, gehakt
  • 1 stuk stuks
    ui, gesnipperd ui, gesnipperd
  • verse oregano verse oregano
  • zout en peper zout en peper

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Bak de paddenstoelen in de olijfolie, voeg knoflook en ui toe.
  2. Stap 2

    Kook de Spelt Penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Stap 3

    Voeg de peterselie en de Passata fijn toe aan de paddenstoelen.
  4. Stap 4

    Kook de saus even kort tot deze wat ingedikt is.
  5. Stap 5

    Giet de pasta af en serveer met de saus. Breng op smaak met zout en peper en garneer met oregano.
  6. Tip

    Voeg bij stap 1 een glas rode wijn toe en kook even in.