Maak zelf eens ‘zongedroogde’ tomaten!

Zongedroogde tomaten Grand'Italia

Zongedroogde tomaten zijn de lekkerste smaakmakers voor een echte Italiaanse pasta. Als je in Italië op vakantie bent kun je soms zien hoe ze gemaakt worden: lange tafels vol met tomaten die liggen te bakken in de zon.
Zelf tomaten drogen in de Nederlandse zon is onbegonnen werk: zelfs in de zomer is de zon niet sterk genoeg en is de lucht te vochtig. Toch kun je ook in Nederland genieten van ‘zongedroogde’ tomaten. Je kunt ze maken met behulp van je oven.
Verwarm deze voor op de laagst mogelijke stand. Het recept voor 1 potje: Snijd 6 Roma tomaten doormidden en leg ze met de bovenkant omhoog op een grote, met olijfolie ingevette, bakplaat. Vermeng in een kommetje 10g kristalsuiker, 10g zeezout en 10g zwarte peper. Bestrooi hiermee de tomaten en rooster ze 3 tot 4 uur in de oven. De tomaten krijgen zo een heerlijke aardse en zoetige smaak en zijn in een potje met olijfolie enkele maanden houdbaar.
Geen tijd om zelf te bereiden? Probeer dan de zongedroogde tomaten van Grand'Italia. Deze zijn zongedroogd in Italië. Je proeft het Italiaanse zonnetje!

Beoordeel dit artikel