Glutenvrije Penne met zalm en paprika

Penne senza glutine con salmone e peperoni

Dit recept is perfect om samen van te genieten tijdens een Italiaans diner met vrienden of familie. Door zalm krijgt dit glutenvrije gerecht een 'pinch of extra' en het gebruik van de glutenvrije pasta maakt het gerecht ook geschikt voor mensen met een glutenvrij dieet. 

  • < 40
  • Vis

Ingrediënten

  • Pasta Penne Glutenvrij 400g Grand'Italia

    Deze Grand'Italia Glutenvrije Penne is gemaakt van witte en volkoren rijst, maïs en quinoa.

  • Pastasaus Sugocasa Tradizionale 690g Grand'Italia

    Sugocasa Tradizionale is een heerlijke basis tomatensaus, gemaakt van 20 verse, zongerijpte tomaten.

Bereidingswijze Glutenvrije Penne met zalm en paprika

  • Stap 1

    Verhit 4 el olie in een grote koekenpan en bak de sjalotten en paprikareepjes op laag vuur zacht en beetgaar. Voeg de Sugocasa toe en laat zachtjes 10 min. zachtjes pruttelen.

  • Stap 2

    Leg het stuk zalmfilet in de saus en scherp er wat saus over. Doe een deksel op de pan en laat 10 min. zachtjes garen. Breek de zalm daarna voorzichtig met een spatel in stukken.

  • Stap 3

    Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en bereid de glutenvrije penne volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 8 min. zodat deze lekker 'al dente' blijft.

  • Stap 4

    Meng de penne voorzichtig door de saus. Serveer met de rucola.

grand'Italia La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Dit recept is heel geschikt voor een gezellig uitgebreid diner met vrienden of familie! En door het gebruik van de glutenvrije ingrediënten ook als er mensen in het gezelschap aanwezig zijn die vanwege een allergie of intolerantie glutenvrij moeten eten. De zalm geeft dit gerecht een luxe twist. Op zoek naar inspiratie voor het organiseren van een diner in Italiaanse stijl? In ons La Bella Vita artikel op de website vertellen we je er alles over! 

Beoordeel dit recept