Het verhaal achter Sugocasa; de ideale basis voor al je Italiaanse gerechten

poster-image

Grand’Italia Sugocasa; niet meer weg te denken uit ons assortiment. Sugocasa is één van onze favoriete producten en een van onze échte klassiekers.  Maar wat is Sugocasa? Sugocasa is een super veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken product, perfect als basis voor een zelfgemaakte pastasaus of een goedgevulde Italiaanse minestrone soep.

Al meer dan 35 jaar trots op ons recept

Meer dan 35 jaar geleden maakten we onze eerste fles Sugocasa, volgens het Italiaanse recept van de familie Fossati. Omdat we trots zijn op dit authentieke Italiaanse recept maken we Sugocasa nog steeds op dezelfde wijze en met 100% natuurlijke ingrediënten als basis. In iedere fles zitten 20 verse tomaten, die binnen 48 uur na de oogst worden verwerkt in de saus. En daar voegen we enkel nog wat citroensap, een beetje zout en ui aan toe,

Door de eenvoud van het recept is Sugocasa een goede basis voor veel verschillende Italiaanse gerechten. Dit werd in 1988 al benadrukt in de allereerste Nederlandse Sugocasa televisie campagne. Klik op de link om de video te bekijken. Veel mensen vragen zich echter af wat Sugocasa precies is en hoe je het kunt gebruiken. Maar de naam zegt het eigenlijk al, namelijk; SUGO CASA; 'saus van het huis; in het Italiaans. Met Sugocasa heb je de smaak en de kwaliteit van een huisgemaakte saus met een extra stukje gemak. 

Hoe maken we Sugocasa? 

Omdat we, ondanks het authentieke Italiaanse recept, wel vinden dat we met onze tijd mee moeten gaan, hebben we in de afgelopen jaren veel tijd besteed aan hoe we Sugocasa maken. Zo vinden we duuzaamheid en gezondheid erg belangrijke onderwerpen. We hebben daarom het zoutgehalte verminderd met meer dan 50%, zonder in te leveren op smaak, en we zijn ook steeds duurzamer gaan telen. Bijvoorbeeld door minder water te gebruiken bij de productie van de saus. 

Maar hoe wordt Sugocasa dan precies gemaakt?

Elk jaar in april/mei worden de beste tomaten geplant, waarvan de groei nauwkeurig wordt gevolgd. Eind juli/begin september oogsten we dan de tomaten. Alleen de zongerijpte tomaten van de hoogste kwaliteit worden geselecteerd. Daarna worden de verse tomaten binnen 48 uur na de oogst verwerkt in de Sugocasa. 

Grand'Italia Sugocasa productie Inspiratie

Op deze manier houden we onze Sugocasa vetvrij en van nature suikerarm, zijn de vier varianten vrij van conserveermiddelen en kleurstoffen, en zijn de sauzen ook nog eens vegan en glutenvrij! 

Sugocasa Tradizionale

Sugocasa Erbe
Met de toevoeging van smaakvolle kruiden, zoals basilicum, perselie en oregano.

Sugocasa Aglio
Met de toevoeging van knoflook.

Sugocasa Piccante
Met de toevoeging van rode en gele paprika en chilipeper. 

Breng met Sugocasa La Bella Vita aan tafel

We vinden het belangrijk dat onze producten gemakkelijk te gebruiken zijn, zodat jij meer tijd over houdt om te genieten van La Bella Vita. Daarom gebruik je Sugocasa als de basis voor vele Italiaanse gerechten. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Gebruik Sugocasa bijvoorbeeld als het startpunt van een volledig zelfgemaakte saus door er verse groenten en kruiden aan toe te voegen. Zo geniet je van Sugocasa op jouw favoriete manier. 

Maar ook als basis voor goedgevulde soep (zoals Italiaanse minestrone met pasta en groenten) is Sugocasa goed te gebruiken. Italiaans hapje nodig voor bij de borrel? Geen probleem! Gebruik de tomatensaus voor bruschetta; ciabatta met tomaten, een beetje knoflook, olijfolie en basilicum. Samen met een lekkere Italiaanse wijn geeft dat een smaakvol geheel. 

Natuurlijk zijn er een aantal favoriete gerechten met Sugocasa, waarmee wij graag dat fijne Italiaanse gevoel aan tafel halen. Want Sugocasa is super veelzijdig. 

Of je nu kookt voor jezelf, je partner of je gezin: met onze Sugocasa weet je zeker dat je de perfecte basis in huis hebt voor een complete Italiaanse avond. Je kunt zelfs de fles gebruiken om het thuis extra gezellig aan te kleden. Spoel de fles goed om en gebruik deze bijvoorbeeld als vaas voor een bos bloemen. Liever knusse decoratie voor de koudere wintermaanden? Met een waxinelichtje of kleine led-lampjes tover je de fles om tot gezellige verlichting voor op tafel. 

Beoordeel dit artikel