Penne rigate met worstjes

Penne rigate con salsiccia

(1616)

Lekker met pittige Italiaanse worstjes

  • < 20
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pasta Penne Tradizionali 500g Grand'Italia

    Penne is een holle pastavorm en hierdoor ideaal voor een wat grovere saus. Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan voor een heerlijke stevige bite.

  • Pastasaus Toscana 260g Grand'Italia

    Pastasaus met zongedroogde tomaten.

Bereidingswijze Penne rigate met worstjes

  • Stap 1

    Breng het water voor de pasta aan de kook. Kook de Penne volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.

  • Stap 2

    Ontvel de worstjes en bak deze ondertussen in 2 el olijfolie gaar samen met de teentjes knoflook. Haal vervolgens de worstjes uit de pan, laat ze even afkoelen, snijd ze in plakjes en doe ze weer in de pan. Voeg de pastasaus, en de tijmblaadjes toe, zet het vuur laag en laat zachtjes pruttelen.

  • Stap 3

    Meng de pasta met de saus en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

    Tip: maak een bijgerecht met bloemkool

    Ingrediënten: 
    •  250 gram bloemkoolroosjes
    •  400 gram Grand’Italia Besciamella saus
    Kook de bloemkool ca. 4 minuten, giet af en doe deze in een ingevette ovenschaal. Giet de Besciamella saus erover, bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas en gratineer in de oven.

Beoordeel dit recept