Pastasalade met zalm

Insalata di pasta con salmone

Zonnestralen op je bord met deze pastasalade met gerookte zalm en groene asperges. Geniet van deze frisse, zomerse salade met extra vezels door het gebruik van Fusilli Half Volkoren pasta*. 

*Helaas is de Salade Pasta Casarecce niet meer beschikbaar. Maar je kunt deze pastasalade natuurlijk ook met één van onze andere pasta's maken. Gebruik bijvoorbeeld Fusilli Tricolori of Fusilli Half Volkoren. De groenten blijven daar ook goed tussen de ribbels plakken en met de half volkoren pasta voeg je extra vezels toe (ten opzichte van andere witte pasta's) aan jouw pastasalade. 

  • < 20
  • Vis

Ingrediënten

  • Grand'Italia Fusilli Half Volkoren Pasta

    Fusilli Half Volkoren is gemaakt van een unieke combinatie van 50% durum tarwe en 50% volkoren durum tarwe.

Voedingswaarden

  • Energie

    682kcal

  • Koolhydraten

    52,7g

  • Eiwitten

    37,7g

  • Vetten

    34,6g

  • Vezels

    6,9g

Bereidingswijze Pastasalade met zalm

  • Stap 1

    Kook de Fusilli Half Volkoren in 10 min. 'al dente'. Giet af en spoel koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.

  • Stap 2

    Snijd 1 cm van de aspergetips en gooi weg. Snijd de gerookte zalm en scheur de mozzarella in stukken. Rasp de schil van de citroen. Verhit een grillpan en gril de aspergetips voor ongeveer 3 min. aan beide kanten.

  • Stap 3

    Meng de Fusilli Half Volkoren met de olijfolie en de citroenrasp. Voeg vervolgens de aspergetips, gerookte zalm, mozzarella en rucola toe en meng.

  • Stap 4

    Verdeel de pasta over de borden en garneer met citroensap.

  • Stap 5

    Tip: Extra lekker met verse basilicum!

  • Stap 6

    Variatietip: Vervang de mozzarella eens door zachte geitenkaas voor een verrassende smaak.

Recept pastasalade met zalm Grand'Italia
Beoordeel dit recept