< Terug naar de receptenzoeker

Pastarolletjes met ricottavulling en tomatensaus

Rotolini alla ricotta con salsa di pomodoro

Ingrediënten

  • 150 gram gram Grand'Italia
    4 Formaggi 4 Formaggi
  • 8 vel vellen Grand'Italia
    Lasagne Lasagne
  • 1 stuk stuks
    fijngesnipperde ui fijngesnipperde uien
  • 50 gram gram
    pijnboompit pijnboompitten
  • 400 gram gram
    ricotta kaas ricotta kaas
  • 150 gram gram
    spekreepje spekreepjes
  • 1 scheutje scheutjes
    olijfolie olijfolie
  • 1 snufje snufjes
    nootmuskaat nootmuskaat
  • 1 snufje snufjes
    zout zout
  • 1 snufje snufjes
    peper peper
  • 50 gram gram
    Pecorino Romano kaas Pecorino Romano kaas

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Bak de ui en de spekjes in een pan met een beetje olijfolie en laat afkoelen. Deze vervolgens samen met de pecorino en de pijnboompitjes door de ricotta mengen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Zet het roommengsel in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
  2. Stap 2

    Kook de lasagnebladen ca. 10 minuten in ruim kokend, gezouten water totdat ze halfgaar en goed te rollen zijn. Haal ze met een schuimspaan uit het water en laat ze uitlekken op een schone handdoek. Snijd de lasagnebladen in de lengte doormidden.
  3. Stap 3

    Verwarm de oven voor op 180 graden
  4. Stap 4

    Smeer op elke strook lasagne een dikke laag van het ricottamengsel en rol ze voorzichtig op. Zet ze rechtop en daar waar het uiteinde van de rol is, tegen elkaar aan in een ovenschaal, zodat de rol tijdens het bakken niet open valt.
  5. Stap 5

    Bak de rollen ca. 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Stap 6

    Breng de pastasaus kort voor het einde van de baktijd in een pan aan de kook. Verdeel de saus over de borden of schaaltjes en zet de rolletjes uit de oven meteen in de saus.