Conchigliette met Siciliaanse ratatouille

Conchigliette con caponata siciliana

(2260)

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pasta per Zuppa Conchigliette 250g Grand'Italia

    Conchigliette zijn kleine schelpjes die heerlijk zijn in een soep.

  • Grand'Italia Sugocasa Aglio

    Sugocasa is gemaakt van zongerijpte tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn.

Bereidingswijze Conchigliette met Siciliaanse ratatouille

  • Stap 1

    Zet een grote pan water voor de pasta op het vuur (1 liter water per 100 gr. pasta).

  • Stap 2

    Snijd de aubergine in blokjes en bak gaar in een flinke scheut olijfolie.

  • Stap 3

    Fruit in een aparte pan de fijngesneden ui in olijfolie. Voeg daarna de in stukjes gesneden bleekselderij, paprika, en olijven toe samen met de Sugocasa en Capperi. Voeg eventueel een beetje zout en peper toe en laat het geheel stoven tot de bleekselderij zachter wordt.

  • Stap 4

    Voeg de aubergineblokjes en de basilicumblaadjes toe bij de overige groente (bewaar een paar basilicumblaadjes als garnering). 

  • Stap 5

    Meng in een kopje de honing en azijn en voeg dit aan de ratatouille toe. Laat het gerecht nog 2-3 minuten verder garen en goed op smaak komen.

  • Stap 6

    Rooster de pijnboompitten licht in een droge koekenpan en zet ze apart.

  • Stap 7

    Kook intussen de Conchigliette volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet de pasta af en meng meteen door de ratatouille. 

  • Stap 8

    Garneer met de geroosterde pijnboompitten, een basilicumblaadje en geraspte pecorino of parmezaan.

Beoordeel dit recept