Cavatelli met pittige worst, salie en pecorino

Cavatelli Diavolo

(698)

Orecchie di prete, de oren van de priester. Dat is de bijnaam die de bewoners van Molise gebruiken voor hun traditionele pasta, cavatelli. Waarschijnlijk vanwege de sterk naar binnengerolde randjes van de schelpjes.

  • < 20
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pasta Regionali Cavatelli 400g Grand'Italia

    Cavatelli is de regionale pasta uit Molise.

  • Grand'Italia Piccante 260g

    Tomatensaus met paprika en rode peper.

Bereidingswijze Cavatelli met pittige worst, salie en pecorino

  • Stap 1

    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 2

    Bak de worst.

  • Stap 3

    Stoof de knoflook zachtjes in de olijfolie. Voeg de rode uien, de rode peper en de salie toe en laat 5 minuten stoven op een zacht vuur.

  • Stap 4

    Blus af met rode wijn. Laat verdampen en voeg dan de tomatensaus toe. Laat 5 minuten sudderen.

  • Stap 5

    Meng de cavatelli met de saus en verdeel over de borden.

  • Stap 6

    Garneer met wat geraspte pecorino.

Beoordeel dit recept