Baba cakejes

Babà Napolitana

(1253)

  • > 60
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Baba cakejes

  • Stap 1

    Doe de citroenschil, rum, 100g suiker en het water in een pannetje en breng aan de kook. Laat even koken en verwijder de citroenschil uit de siroop. Houd de siroop op laag vuur warm.

  • Stap 2

    Doe 100g bloem in een kom. Los de biergist op in een beetje water en meng dit vervolgens door de bloem. Schenk de melk erbij en meng alles goed door elkaar. Dek dit deegmengsel af met een theedoek en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

  • Stap 3

    Voeg aan het deegmengsel de eieren, de boter in stukken, 200 g bloem, 75g suiker en het zout toe aan het deeg. Meng alles tot het deeg loskomt van de kom en dek het dan wederom af met een theedoek. Laat het deeg 40 minuten rusten op kamertemperatuur.

  • Stap 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 10 vormpjes (je hebt speciale babà-vormpjes maar je kunt ook andere vormpjes gebruiken) en vul ze voor de helft met deeg. Laat vervolgens het deeg rijzen tot het net onder de rand van de vormpjes komt.

  • Stap 5

    Plaats ze op een bakplaat en bak de babà’s in 20 tot 25 minuten goudbruin!

  • Stap 6

    Laat de babà’s even afkoelen, haal ze uit de vormpjes en schenk de siroop erover.

Beoordeel dit recept