Amandelkoekjes

Amaretti

(1371)

Luchtig, snel te maken en heerlijk bij een espresso: echte Italiaanse amandelkoekjes.

  • < 50
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Amandelkoekjes

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  • Stap 2

    Maal de amandelen samen met de poedersuiker met een mixer tot een fijn gruis.

  • Stap 3

    Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Spatel de eiwitten voorzichtig door het amandelmengsel en roer er het amandelextract door.

  • Stap 4

    Giet het amandelmengsel in een spuitzak met een ronde, kartelloze spuitmond van ca. 1 cm doorsnee. Spuit op een met bakpapier bekleedde ovenplaat kleine bergjes van het mengsel.

  • Stap 5

    Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 10-15 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster en bestuif de koekjes voor het serveren met poedersuiker.

Beoordeel dit recept