Pastasalade recept

Wist je dat je voor een koude pastasalade de gekookte pasta anders behandelt dan voor een warm pastagerecht? Voor een koude pastasalade is het advies namelijk om de pasta even kort na te spoelen onder koud water. Ook is het belangrijk om de pasta snel af te laten koelen; anders gaart hij nog na en wordt hij te gaar. Bovendien verwijder je zo het vrijgekomen zetmeel dat in een koude salade plakkerig wordt.

Op zoek naar een goede pastasalade?

Laat voor een pastasalade de afgespoelde pasta nooit in het water staan, maar laat goed uitlekken en meng er meteen wat olijfolie door. Probeer het uit met deze koude pastasalade met tonijn. Lekker als zomerse maaltijd of als bijgerecht bij een barbecue. Een andere aanrader is deze driekleuren pastasalade met gekookte hamreepjes. Gebruik voor de salades mini penne of mini fusilli. Voeg net als een echte Pasta Maestro je favoriete ingrediënten toe en maak de salade op smaak met verse kruiden.

Hulp nodig bij een pastasalade recept?

Ga meteen aan de slag met de heerlijke recepten van Grand’Italia. Kun je nog een keukenhulpje gebruiken? Download de Pasta Maestro app voor Italiaanse pastaklassiekers, verrassende recepten, stap-voor-stap bereiding en bijzondere verhalen.

4 resultaten gevonden

 • 3

  Pastasalade met tonijn en pesto

  Insalata al tonno e pesto

 • 3

  Pastasalade met tonijn

  Insalata di pasta al tonno

 • 3

  Driekleuren pastasalade

  Pasta tricolore

 • 3

  Insalata di pasta con pesto al basilico

  Pastasalade met pestosaus