Is het nu lasagne of lasagna? Lasagne is simpelweg het meervoud van lasagna, waarmee één los vel wordt aangeduid. Het lekkerst is lasagne eigenlijk als je hem helemaal zelf maakt, dus ook de pastabladen. Maar dat is een heel karwei en zelfs voor de geoefende Italiaan tijdrovend. Wij gebruiken voor het gemak kant en klare lasagnebladen. De overige ingrediënten zijn eenvoudig. Met alle ingrediënten stapel je laagjes en de oven (al forno) doet de rest!

Ga voor een klassieke Lasagne alla Bolognese

De uitvinding van het gerecht lasagne was een mijlpaal in de geschiedenis van de Italiaanse pasta. Eeuwen later is het oergerecht geëvolueerd tot ontelbaar veel verschillende, heerlijke varianten. De bekendste lasagne is toch die met ragù en besciamella saus. De klassieker staat bij het grote publiek waarschijnlijk beter bekend als lasagne bolognese. Ook heerlijk blijven varianten zoals lasagne zalm en spinazie of met gegrilde groenten.

Heb je ook zo'n lekker recept gemaakt? Laat het ons weten en tag ons op @granditalianl op Instagram!