Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept romige tortellini met kalkoen Balans in de keuken

Romige tortellini pasta met erwtjes en kalkoen

Pasta cremosa con tortellini, piselli e tacchino

Makkelijk
25 min
587 kcal
Notenvrij

Voor Wereld Pasta Dag deelde Anke van Balans in de Keuken een heerlijk recept: pasta met erwtjes. Deze romige tortellini is een combinatie van comfort en balans. De pasta wordt gecombineerd met malse kalkoenreepjes, frisse doperwten en een zachte Romana pastasaus en zuivelspread. Afgewerkt met Parmezaanse kaas voor een extra vleugje Italiaanse smaak. Perfect voor een snelle, voedzame maaltijd die iedereen zal waarderen!

Balansindekeuken x Grand'Italia
Een recept van: Balans in de keuken
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 200 g Tortellini met kaas
    Product Tortellini ai Formaggi Grand'Italia

    Tortellini zijn kleine pastaringetjes met een lekkere vulling. Het pastadeeg wordt gemaakt van kwaliteitsgraan en eieren voor een volle smaak. Deze Tortellini ai Formaggi zijn gevuld met kaas en ricotta en zijn heerlijk in hun eenvoud.

    Bekijk product
  • 100 g Pastasaus Romana
    Product pastasaus Romana Grand'Italia

    Deze pastasaus dankt de romige smaak aan de basis van melkroom en de smaakvolle Italiaanse kazen; Pecorino Romano DOP, Grana Padano DOP en mascarpone.

    Bekijk product
  • 400 g magere kalkoen spekreepjes
  • 400 g doperwten
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 200 g zuivelspread light
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout (naar smaak)
  • Knoflookpoeder (naar smaak)

Voedingswaarde

  • Kcal: 587
  • Eiwitten: 39,6g
  • Koolhydraten: 47g
  • Vetten: 24,9g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 14 minuten.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de ui.
  3. Voeg de kalkoenreepjes toe en bak totdat deze goudbruin kleuren.
  4. Voeg de Romana pastasaus, zuivelspread, kruiden en doperwten toe en meng alles door elkaar.
  5. Giet de tortellini af en meng deze met de saus.
  6. Maak af met geraspte Parmezaanse kaas.
Buon appetito!
Een recept van: Balans in de keuken
Balansindekeuken x Grand'Italia

Anke kun je kennen van Balans in de Keuken. Ze houdt van simpele maar voedzame gerechten. Koken moet vooral niet te lang duren, ze eet het liever op! Anke is dol op de Italiaanse keuken (vooral de toetjes!) en door de producten van Grand’Italia te gebruiken waant ze zich voor heel even weer op een terrasje in Toscane. All-time favoriet: pasta alla norma!

Bekijk meer recepten van Balans in de keuken!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten