Heerlijke recepten voor 'een pinch of extra'

(18)
Inspiratie weekend recepten Grand'Italia

De Italiaanse keuken staat bekend om haar heerlijke eenvoudige gerechten. Het zijn maaltijden die je doordeweeks snel op tafel kunt zetten en waar iedereen van geniet. Toch wil je soms iets meer uitpakken, bijvoorbeeld voor een gezellige avond met de familie in het weekend, tijdens een verjaardag of als je een diner organiseert voor een groep vrienden. Ook dat kan binnen de Italiaanse keuken. Wij noemen die recepten; 'een pinch of extra'. 

Het is namelijk juist voor die momenten dat we op zoek zijn naar bijzondere of luxe ingrediënten, een unieke bereidingswijze of juist een spectaculaire aankleding. Alles om indruk te maken op onze vrienden en familie, want van lekker eten geniet je samen. Wil je tips voor het organiseren van een échte Italiaanse avond? Zo maak je er een Italiaanse avond van.

Ook tijdens de voorbereidingen al genieten van La Bella Vita en in Italiaanse stijl? Onze drie tips voor tijdens het boodschappen doen: 

 • Doe vaker boodschappen op de markt. Hier kun je vaak al je verse ingrediënten vinden en je winkelt hier lekker in de buitenlucht. Helemaal fijn als het mooi weer is, want wie geniet er nu niet van zonnestralen op zijn gezicht? 
 • Maak een praatje met de winkelier of met een kennis die je op straat tegenkomt. Zo maak je niet alleen jouw dag beter, maar ook die van de mensen om je heen. 
 • Maak er voor jezelf een uitdaging van om alle ingrediënten voor jouw diner eens niet te halen bij de lokale supermarkt, maar juist bij de kleinere specialiteitswinkels, zoals de slager en de bakker. Wedden dat je hier plezier uit haalt? 

Natuurlijk is er dan ook nog de vraag; maar wat maak je dan? Ook tussen onze recepten vind je meerdere pareltjes, met een 'pinch of extra'. Die recepten waar jouw familie en vrienden gegarandeerd versteld zullen staan! Sei Pronto per questo?

 1. Klassieke tagliatelle met Ragù
 2. Rigatoni met spinazie en geroosterde kerstomaatjes
 3. Gevulde pastaschelpen uit de oven
 4. Gnocchi met pesto en walnoten
 5. Tortellini alla Carbonara
 6. Lasagne Tradizionale
 7. Spaghetti met biefstuk en rode peper
 8. Lasagne met paddenstoelen en walnoten
 9. Linguine met gamba's en kappertjes
 10. Fusilli Tricolore met runderchipolata

Geniet van La Bella Vita en BUON APPETITO!

Beoordeel dit artikel