Tortellini ai formaggio

tortellini met kaas

(476)

Het fijne van tortellini is dat er een vulling in zit. Als je er dan ook nog een heerlijke saus overheen doet, is het dubbel lekker.

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Gevulde pasta Tortellini ai Formaggi 440g Grand'Italia

    Tortellini ai Formaggi is een gevulde pasta, gemaakt van pastadeeg met vrije uitloopeieren en een vulling van Italiaanse kaas en ricotta.

Voedingswaarden

  • Energie

    555kcal

  • Koolhydraten

    64g

  • Eiwitten

    25g

  • Vetten

    21g

Bereidingswijze Tortellini ai formaggio

  • Stap 1

    Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook en tomaten 1 minuut.

  • Stap 2

    Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de tijm toe en laat 15 min. zachtjes koken.

  • Stap 3

    Haal de tijm eruit, deze heeft zijn smaak voldoende afgegeven. Pureer de saus met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

  • Stap 4

    Breng ondertussen een pan met water aan de kook en bereid de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 5

    Schep de pasta, basilicum en peterselie door de saus en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Recept Tortellini ai formaggio Grand'Italia

Naast tortellini zijn er nog veel meer soorten gevulde pasta. Ravioli is een bekende. Maar heb je wel eens gehoord van agnolotti (halvemaantjes), pansotti (driehoekjes) en fagottini (envelopjes)?

Beoordeel dit recept