Penne met broccoli, kip en Funghi Porcinisaus

Penne con broccoli, pollo e salsa funghi porcini

(1813)

Funghi porcini is de Italiaanse term voor eekhoorntjesbrood. Die mooie, stevige paddenstoelen zijn groot en vlezig, en lijken daarmee wel een beetje op varkentjes. Porcini is een afgeleide van porcellino, biggetje.

  • < 40
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pasta Penne Tradizionali 500g Grand'Italia

    Penne is een holle pastavorm en hierdoor ideaal voor een wat grovere saus. Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan voor een heerlijke stevige bite.

  • Pastasaus Funghi Porcini 260g Grand'Italia

    Funghi Porcini is een champignon roomsaus, gemaakt van melkroom, Italiaanse kaas en Funghi Porcini paddenstoelen.

Bereidingswijze Penne met broccoli, kip en Funghi Porcinisaus

  • Stap 1

    Kook de Penne volgens de aanwijzing op de verpakking.

  • Stap 2

    Kook de broccoli ca. 5 minuten.

  • Stap 3

    Bak de shiitakes in een eetlepel olie in de koekenpan en laat uitlekken in een zeef.

  • Stap 4

    Bak de kipfilet in 2 eetlepels olie tot deze lichtbruin is en voeg de ui toe tot deze glazig is.

  • Stap 5

    Blus af met de droge sherry of witte wijn en breng indien gewenst op smaak met zout en peper.

  • Stap 6

    Voeg de Funghi Porcini saus toe en verwarm.

  • Stap 7

    Haal de broccoli uit de pan en voeg met de shiitakes bij de saus.

  • Stap 8

    Voeg de Penne toe en serveer met geraspte kaas.

Beoordeel dit recept