Fusilli con cicoria e funghi

Fusilli met witlof en kastanjechampignons

  • < 40
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pasta Fusilli Tradizionali 500g Grand'Italia

    Fusilli is een spiraalvormige pasta, gemaakt van 100% kwaliteitsgraan voor een heerlijke stevige bite.

Voedingswaarden

  • Energie

    930kcal

  • Koolhydraten

    79g

  • Eiwitten

    34g

  • Vetten

    52g

  • Vezels

    6g

Bereidingswijze Fusilli con cicoria e funghi

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  • Stap 2

    Snijd de witlofstronken over de lengte in vieren. Bestrijk ze met 2 el olijfolie en bestrooi met versgemalen peper en zout.

  • Stap 3

    Gril de witlofstronken in de grillpan of op een hete grillplaat, ca. 1 min. op elke snijkant. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en gaar ze nog 10 min. in de oven.

  • Stap 4

    Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 5

    Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes 3 min. Voeg de champignons en ui toe en bak samen 3 min. Doe de knoflook erbij en bak 1 min. mee.

  • Stap 6

    Schep de crème fraîche en de helft van de peterselie erdoor en breng de saus op smaak met een beetje peper en zout.

  • Stap 7

    Giet de pasta af en schep de saus erdoor. Serveer de pasta met de geroosterde stronken witlof. Rasp de Parmezaanse kaas erboven en bestrooi met de rest van de peterselie.

Kooktip bij Fusilli con cicoria e funghi

Je kunt in plaats van crème fraîche ook 260 g Funghi Porcini (pot, Grand’Italia) gebruiken. Warm deze even mee met het mengsel van ui en spek.

Tip
Beoordeel dit recept