Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Volkoren Orzo met gemarineerde mozzarella Stukoreceptjes

Volkoren orzo met courgette en gemarineerde mozzarella

Orzo integrale con zucchine e mozzarella marinata

Gemiddeld
65 min
Volkoren

Stukoreceptjes tilt orzo naar een hoger niveau met dit verrassende recept: orzo courgette mozzarella. Het geheim? De gemarineerde mozzarellabolletjes in olijfolie, citroen, munt, knoflook en een vleugje chilivlokken voor extra pit. Samen met de kruidige pesto, frisse courgette en tuinerwten ontstaat een gerecht dat barst van smaak. Perfect voor een lichte, verrassende maaltijd!

Stukoreceptjes x Grand'Italia
Een recept van: Stukoreceptjes
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 275 g Orzo Volkoren
    Product Orzo Volkoren Grand'Italia

    We gebruiken de hele graankorrel voor volkoren pasta, waardoor de voedzame vezels behouden blijven. Orzo Volkoren heeft daardoor een donkerdere kleur, een grove structuur en een stevige ‘al dente’ bite.

    Bekijk product
  • 180 g Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 200 g tuinerwten (diepvries)
  • 2 courgettes (in blokjes)
  • 260 g mozzarellabolletjes (gehalveerd)
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • Verse basilicum (fijngesneden)
  • Verse munt (fijngesneden)
  • Chilivlokken
  • Peper en zout (naar smaak)
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Doe de gehalveerde mozzarella bolletjes in een kom of pot met olijfolie, een beetje citroenrasp- en sap, de basilicum en munt, een mespuntje geperste knoflook, chilivlokken en een snuf peper en zout.
  2. Sluit de kom of de pot, schud even en zet het voor minstens een uur in de koelkast om marineren.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de courgette toe en bak voor ca. 2 minuten mee.
  4. Voeg de orzo toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg daarna de bouillon toe en zorg dat de orzo net onder staat. Laat op middelhoog vuur zachtjes koken.
  5. Voeg steeds een beetje groentebouillon toe als het is opgenomen door de orzo. Doe dit gedurende 8-10 minuten tot de orzo gaar is. Voeg indien nodig meer dan de 600 ml groentebouillon toe.
  6. Laat de orzo zachtjes pruttelen en roer regelmatig goed door.
  7. Voeg de erwten toe als de orzo bijna gaar is en kook ze kort mee tot ze beetgaar zijn.
  8. Roer vervolgens de pesto en de rest van de citroenrasp- en het -sap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Verdeel de orzo over borden en maak af met de gemarineerde mozzarella en wat basilicum. Garneer eventueel nog met wat extra olijfolie en een snuf peper.
Buon appetito!
Een recept van: Stukoreceptjes
Stukoreceptjes x Grand'Italia

Rechelle is bekend van Stukoreceptjes! Met haar passie voor koken richt ze zich op iedereen die houdt van makkelijke, verse recepten. De Italiaanse keuken is haar favoriet: eenvoud en kwaliteit maken het verschil. Haar Italiaanse must-have? Olijfolie!

Bekijk meer recepten van Stukoreceptjes!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten