Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Pesto Rosso tomaten gnocchi traybake Grand'Italia

Gnocchi traybake met Pesto Rosso en tomaat

Gnocchi al forno con pesto rosso e pomodoro

Gemiddeld
30 min
Vegetarisch

Van onze TikTok naar jouw keuken: deze gnocchi traybake is hét comfortfood voor drukke dagen. Ongekookte gnocchi wordt gemengd met een rijke tomatensaus en Pesto Rosso, afgetopt met mozzarella en verse kruiden. Alles gaat in één ovenschaal, dus makkelijk, snel en bomvol Italiaanse smaak! Een traybake die je in 30 minuten op tafel zet.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 500 g Gnocchi di Patate
    Product Gnocchi di Patate Grand'Italia

    Grand’Italia Gnocchi di Patate wordt gemaakt van 80% aardappel en 18% bloem. Daarmee zijn deze Italiaanse aardappel knoedels een heerlijk alternatief voor pasta, aardappels of rijst.

    Bekijk product
  • 250 ml Sugocasa Tradizionale
    Product Sugocasa Tradizionale Grand'Italia

    Sugocasa Tradizionale dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de tomatensaus verwerkt zijn.

    Bekijk product
  • 90 g Rode pesto
    Product Pesto Rosso Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Onze rode pesto wordt volgens traditioneel Italiaans recept bereid, met zongerijpte tomaten voor een heerlijke tomatensmaak.

    Bekijk product
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • Veel mozzarella
  • Peper en zout
  • Verse basilicum of peterselie

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de ui voor 2-3 minuten tot hij zacht en glazig is. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
  3. Roer de sugocasa en de Pesto Rosso erdoor. Laat alles 5 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng de (ongekookte) gnocchi erdoor en schep alles in een ovenschaal.
  6. Verdeel de mozzarella royaal over de traybake en schuif de schaal in de oven voor 15 minuten.
  7. Garneer met verse basilicum (of peterselie).
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten