Top 5 recepten voor pastasalade

Grand'Italia x De Vegetarische Slager recept

Of je nu van een frisse pastasalade wilt genieten op een warme dag, een snelle lichte, maar vullende, maaltijd wilt eten voor het sporten of juist eens iets anders wilt dan een boterham tijdens de lunch, een pastasalade is perfect voor ieder moment. Zelfs in de wat koudere maanden kan een lauwwarme pastasalade heerlijk zijn! Je zet ze vaak in een handomdraai op tafel en hebt daardoor meer tijd om van La Bella Vita te genieten! 

Omdat de variaties eindeloos zijn voor een pastasalade, je hem koud kan eten, maar ook lauwwarm en het daardoor soms lastig is om een keuze te maken, hebben we onze favoriete pastasalade recepten voor je op een rijtje gezet. Voor ieder moment één! 

 1. Vegan pastasalade met kipstuckjes
  Perfect voor een vegetarisch of veganistisch dieet, maar kan ook voor alle liefhebbers van een 'dagje zonder vlees'. 
 2. Pastasalade met ricotta, avocado en gegrilde paprika
  Heerlijk fris en perfect voor op een warme zomerdag, door de frisse en romige combinatie van de ricotta met de avocado en een frisse citroendressing. 
 3. Pastasalade met Pesto Rosso en kip
  Deze pastasalade kun je juist op ieder moment eten, dus ook tijdens de lunch op werk of als snelle maaltijd voor als je 's avonds nog weg moet. 
 4. Pastasalade peer en gorgonzola
  Deze pastasalade smaakt altijd goed, maar is door de kastanje champignons en balsamico-siroop erg lekker op een zonnige dag in de herfst. 
 5. Pastasalade met tonijn
  Een goede basis voor als je nog flink wilt gaan sporten, maar niet te vol wilt zitten door een stevige maaltijd. Perfect door de lichte citroendressing, tonijn voor proteïne en heerlijke groentes. 

Beoordeel dit artikel