De herfst is begonnen; Funghi per tutti!

Inspiratie funghi per tutti Grand'Italia

Italianen zijn dol op paddenstoelen! Ze gebruiken ze dan ook in veel verschillende gerechten, het heel jaar door. Paddenstoelen kunnen namelijk lang gebruikt worden als ze gedroogd zijn, maar zijn na een natte periode in oktober en november ook heerlijk vers te gebruiken in diverse Italiaanse gerechten. Voeg voor een extra smaakvolle Italiaanse twist dus eens een handje champignons aan je pastasaus toe en ervaar het gevoel van de herfst in Italië.

De meest gebruikte paddenstoel in de Italiaanse keuken is eekhoorntjesbrood, in Italië beter bekend als Funghi Porcini. In Toscane vind je het meeste aantal bossen, waardoor het logisch is dat je hier ook heel wat soorten paddenstoelen kunt aantreffen. Je vindt er onder andere cantharel, de oesterzwam, de grote parasolzwam, en natuurlijk ook de bekendste; funghi porcini. 

Dit eekhoorntjesbrood ontleent zijn naam aan het feit dat eekhoorns er gek op zijn, maar het Italiaanse porcini betekent letterlijk vertaald ‘biggetjes. Dit is een verwijzing naar het flinke formaat van deze paddenstoelen, die wel tot 3 kg kunnen wegen. Vaak zijn de kleinere porcini wel het volst van smaak; heerlijk nootachtig en perfect in combinatie met veel Italiaanse gerechten. 

En het gebruik van paddenstoelen als ingrediënt voor je favoriete pasta is ook nog eens heel eenvoudig. Je kunt met een klein beetje boter en knoflook een heerlijk aardse en smaakvolle pastasaus bereiden. Liever nog gemakkelijker van deze Italiaanse smaken genieten? Met onze Grand’Italia Funghi Porcini pastasaus zet je snel en eenvoudig een lekkere paddenstoelenpasta op tafel. 

Wil je het jezelf helemaal eens makkelijk maken en toch een beetje van de Italiaanse herfst in huis halen? Maak dan ons recept voor Lasagne con funghi en noci, heerlijk met paddenstoelen en walnoten.

Beoordeel dit artikel