Ingrediënten voor de perfecte pastasalade

Inspiratie Pastasalade Grand'Italia

Een pastasalade is ideaal voor de warme zomerdagen. Met de mix van verse groenten, heerlijke pasta en frisse dressing, is een pastasalade zowel hartig als verfrissend. Eet jij ook graag een heerlijke pastasalade met pesto en verse ingrediënten op een warme dag, met een paar heerlijke zonnestralen op je gezicht? We delen onze tips om de lekkerste pastasalade op tafel te zetten. 

Ingrediënten van topkwaliteit

De basis van elke heerlijke pastasalade is het gebruik van kwalitatieve ingrediënten. En dat begint natuurlijk met een goede pasta, gemaakt van harde tarwe. In ons assortiment vindt je een scala aan pasta's, zoals de klassieke witte Penne Tradizionali of de kleurrijke Fusilli Tricolori. We hebben de perfecte pasta als verrijking van iedere salade. Kies bijvoorbeeld ook eens voor een van onze mini pasta's of juist voor een half volkoren of volkoren pasta, voor extra voedingsstoffen en vezels. 

Naast de pasta zijn de verse groenten de andere sterren van de salade. Denk aan sappige cherrytomaten, knapperige komkommer, kleurrijke paprika en pittige rode ui. Experimenteer met seizoensgroenten voor een levendige en smaakvolle twist, die past bij het moment. 

Voor de dressing raden we aan om een hoogwaardige extra vierge olijfolie te gebruiken, met wat verse kruiden als basilicum, oregano of peterselie. Of gebruik Pesto alla Genovese, voor een smaakvolle pastasalade met pesto. Voeg als laatste nog een vleugje citroensap toe voor een frisse touch, die de andere smaken tot leven brengt. 

Perfect gekookte pasta

Het geheim van de perfecte pastasalade is het koken van de pasta. Zorg ervoor dat je voldoende water gebruikt en voeg een snufje zout toe voor de smaak. Kook de pasta 'al dente' volgens de instructies op de verpakking. Spoel de pasta direct na het koken af met koud water om het kookproces te stoppen en plakkerige pasta te voorkomen. Laat de pasta goed uitlekken voordat je hem aan de salade toevoegt. 

De pasta behoudt dan die heerlijke stevige bite, zelfs als je de pastasalade gekoeld of later serveert. Bijvoorbeeld als salade voor bij de bbq of als je de voorbereidingen voor een etentje met vrienden al eerder hebt gedaan. 

Blijft er toch nog wat van die lekkere pastasalade over en wil je die meenemen voor tijdens de lunch de volgende dag? Geen probleem! De pasta blijft dus heerlijk stevig en wordt niet klef. 

Creëer een kleurrijk meesterwerk

Nu komt het leuke gedeelte: het samenstellen van de perfecte pastasalade. Meng de gekookte en koud gespoelde pasta met een overvloed aan verse groenten in een grote kom. Voeg bijvoorbeeld gehalveerde cherrytomaten, gesneden komkommer, gegrilde paprika en dun gesneden rode ui toe. Giet de dressing over de salade en hussel alles voorzichtig door elkaar. Zo mengen de smaken goed! Proef en voeg indien nodig nog wat peper en zout toe. 

Jouw pastasalade meesterwerk nog kleurrijker maken? Kies dan voor een van onze pasta tricolori. Deze pasta is verrijkt met tomaat en spinazie, waarmee je de kleuren van de Italiaanse vlag toevoegt aan iedere pastamaaltijd. Kies bijvoorbeeld voor Penne Tricolori, deze houd dressing en verse groenten goed vast door de ribbels in de pasta. Zo is iedere hap even lekker! 

Serveer en geniet!

Nu je de perfecte pastasalade hebt samengesteld, is het tijd om te serveren en te genieten van deze heerlijke pastamaaltijd. Serveer het als een lichte lunch een verfrissende maaltijd of als bijgerecht tijdens een zomerse bbq. 

Heb je trek gekregen en zoek je de inspiratie voor heerlijke pastasalade recepten? Probeer deze heerlijke variaties eens!

Beoordeel dit artikel