Ronde lasagneschijfjes met pompoenvulling

Lasagne arrotolate con la zucca

(1888)

Lasagne met een onverwachte smaakcombinatie

  • > 60
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pasta Lasagne Tradizionali 250g Grand'Italia

    Traditionele lasagnebladen voor een echte Italiaanse lasagne.

Bereidingswijze Ronde lasagneschijfjes met pompoenvulling

  • Stap 1

    Boen de pompoen schoon. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten, de slierten en de harde, houtachtige stukken aan de uiteinden. De schil kun je meekoken.

  • Stap 2

    Snijd de pompoen in grove stukken en stoom ze samen met de ui gaar. Dit gaat het snelst in een stoompan. Kook intussen de lasagnevellen volgens de aanwijzing op de verpakking gaar en laat ze uitlekken op een theedoek.

  • Stap 3

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Stap 4

    Hak de amarettikoekjes fijn in een een keukenmachine. Pureer de gare pompoenstukken samen met de ui en voeg er de gemalen amaretti, de mosterd, de honing, het ei, de bloem, eenderde van de Parmezaanse kaas en de helft van de boter bij. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

  • Stap 5

    Verdeel de pompoencrème over de lasagne bladen en rol deze op.

  • Stap 6

    Snijd de rollen in schijfjes van ca. 2 cm en leg ze plat in een ingevette ovenschaal. Strooi hier en daar kleine klontjes boter over de schijfjes en strooi er de rest van de Parmezaanse kaas over. Bak de schijfjes ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Beoordeel dit recept