Penne alla norma

Penne alla norma

(2389)

Een klassieker uit de Siciliaanse keuken, waarin oorspronkelijk een Siciliaans kaasje hoort: de ricotta salata. In dit recept gebruiken we pecorino. Het resultaat is er echter niet minder fantastisch om.

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Penne alla norma

  • Stap 1

    Snijd de aubergine in blokjes, bestrooi met zout, hussel en laat een kwartier staan.

  • Stap 2

    Maak ondertussen de Toscana saus warm.

  • Stap 3

    Spoel de blokjes aubergine schoon in een vergiet onder de kraan, droog af met keukenpapier en bak ze in een koekenpan met hete olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en voeg toe aan de saus.

  • Stap 4

    Kook de Penne volgens de aanwijzing op de verpakking.

  • Stap 5

    Meng de Penne, Pecorino en saus door elkaar en serveer met wat blaadjes basilicum.

Beoordeel dit recept