Fusilli met Basilico, gehaktballetjes en courgette

Fusilli al Basilico, polpette e zucchine

We brengen je de lekkerste smaken uit Italië. Proef de zongerijpte tomaten en de pure basilicum smaak in onze Basilico pastasaus. Combineer deze met Fusilli Tradizionali.Lees meer...

  • < 20
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pasta Fusilli Tradizionali 500g Grand'Italia

    Fusilli zijn spiraalvormige korte pastasliertjes.

  • Pastasaus Basilico 400g Grand'Italia

    Grand'Italia Basilico pastasaus is een heerlijke tomatensaus, met het Italiaanse kruid basilicum.

Voedingswaarden

  • Energie

    854kcal

  • Koolhydraten

    92,3g

  • Eiwitten

    41,7g

  • Vetten

    33,9g

  • Vezels

    7,4g

Bereidingswijze Fusilli met Basilico, gehaktballetjes en courgette

  • Stap 1

    Meng het gehakt met de Italiaanse kruidenmix en draai er ca. 20 gehaktballetjes van.

  • Stap 2

    Kook de Fusilli volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 7 min. zodat deze lekker 'al dente' blijft. Bewaar een kopje kookvocht en giet af.

  • Stap 3

    Bak de gehaktballetjes in een ruime koekenpan (in olijfolie) in ca. 5 min. rondom goudbruin. Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord. Voeg de uien en courgette toe in de pan waar je zojuist de gehaktballetjes in hebt gebakken. Bak de uien en courgette gedurende 3 min. en pers de tenen knoflook erboven uit. Schep regelmatig om.

  • Stap 4

    Doe de gehaktballetjes terug in de pan en voeg de Basilico pastasaus toe. Breng tegen de kook en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.

  • Stap 5

    Schep de pastasaus en het kookvocht door de pasta. Serveer met verse basilicumblaadjes.

  • Stap 6

    Optioneel: Lekker met een halve tl chilivlokken voor wat extra pit.

Grand'Italia La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

We maken onze Fusilli Tradizionale enkel van de beste harde tarwe (grano duro). De 100% kwaliteitstarwe geeft de pasta een heerlijke 'al dente' bite. Leren hoe je de pasta het beste kunt koken, zodat deze heerlijk beetgaar blijft? Je leest er meer over in onze tips voor de perfecte 'al dente' pasta

 

 

Kooktip bij Fusilli met basilico, gehaktballetjes en courgette

Vega tip: Voor de versie zonder vlees gebruik je 250g gebakken champignons in plaats van gehaktballetjes. Bestrooi de pasta met Parmezaanse kaas om het helemaal af te maken. 

Grand'Italia kooktip recepten

 

Het 100% kwaliteitsgraan in onze Fusilli Tradizionali zorgt voor die heerlijke 'al dente bite'. Onze pasta Tradizionali is dus 100% natuurlijk en bestaat enkel uit tarwe (durum tarwe of grano duro in het Italiaans) en water. Deze tarwe heeft een hoog eiwitgehalte en is rijk aan gluten, waardoor de pasta tijdens het kneden een goede samenhang krijgt. Omdat we de kwaliteit van onze pasta heel belangrijk vinden selecteren onze pasta technici alleen de beste tarwekorrels om te vermalen tot semolina (ofwel tarwegries). Meer lezen over onze pasta? Hier lees je het verhaal achter Grand'Italia pasta

De Basilico pastasaus in dit gerecht is heerlijk eenvoudig, en vormt daarmee de smaakvolle basis. De pastasaus is gemaakt volgens 'Ricetta Italiana' en dankt de klassieke smaak aan de 100% natuurlijke ingrediënten; zongerijpte tomaten en het heerlijke Italiaanse kruid basilicum. De Basilico pastasaus is direct klaar voor gebruik en ook nog eens glutenvrij. Je kunt dus veel mensen blij maken met dit recept. De basilicum in de pastasaus versterkt daarnaast de lekkere smaak van de Italiaanse kruiden in de gehaktballetjes. 

Grand'Italia Basilico is beschikbaar in 3 formaten; 260g, 400g en 600g, waardoor je dit gerecht voor een klein gezelschap, maar ook voor een grotere groep kunt maken. 

 

 

 

Beoordeel dit recept