Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept zomerse caprese orzo Eef kookt zo x Grand'Italia

Zomerse volkoren orzo caprese met pesto en mozzarella

Caprese estiva di orzo integrale con pesto e mozzarella

Makkelijk
15 min
302 kcal
Vegetarisch

Haal de Italiaanse zomer in huis met deze volkoren orzo caprese. De combinatie van cherrytomaatjes, romige mozzarella, zongedroogde tomaten en Grand’Italia Pesto alla Genovese maakt dit gerecht fris en vol van smaak. De verse basilicum en Parmezaanse kaas maken dit recept de perfecte salade of lichte maaltijd voor warme dagen. Zo proef je een vleugje modern Italië, gewoon bij jou thuis.

Eefkooktzo x Grand'Italia
Een recept van: Eef kookt zo
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 175 g Orzo Volkoren
    Product Orzo Volkoren Grand'Italia

    We gebruiken de hele graankorrel voor volkoren pasta, waardoor de voedzame vezels behouden blijven. Orzo Volkoren heeft daardoor een donkerdere kleur, een grove structuur en een stevige ‘al dente’ bite.

    Bekijk product
  • 150 g cherrytomaten (gehalveerd)
  • 150 g mozzarella mini balletjes (gehalveerd)
  • 30 g zongedroogde tomaten (fijngesneden)
  • 2 el Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • Handje verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper en zout (naar smaak)

Voedingswaarde

  • Kcal: 302
  • Eiwitten: 15g
  • Koolhydraten: 39g
  • Vetten: 9g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de volkoren orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 8 minuten voor een 'al dente' bite.
  2. Giet de orzo af en laat iets afkoelen. Doe de orzo vervolgens in een ruime kom of mooie schaal.
  3. Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes, mozzarella en de zongedroogde tomaten toe.
  4. Breng op smaak met de Pesto alla Genovese, verse basilicum, wat druppels olijfolie en peper en zout.
  5. Rasp er wat Parmezaanse kaas over. Zoveel als jij lekker vindt!
  6. Meng de Italiaanse orzo salade door elkaar en serveer lauwwarm of koud.
Buon appetito!
Een recept van: Eef kookt zo
Eefkooktzo x Grand'Italia

Eva van Eefkooktzo.nl is bekend door haar toegankelijke & makkelijke recepten. Eva is dol op de Italiaanse keuken juist door de smaakvolle gerechten met slechts een handjevol (kwalitatieve) ingrediënten. Onze pasta's zijn haar favoriet.

Bekijk meer recepten van Eef kookt zo!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten