Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Zomerse volkoren orzo caprese met pesto en mozzarella
Caprese estiva di orzo integrale con pesto e mozzarella
Haal de Italiaanse zomer in huis met deze volkoren orzo caprese. De combinatie van cherrytomaatjes, romige mozzarella, zongedroogde tomaten en Grand’Italia Pesto alla Genovese maakt dit gerecht fris en vol van smaak. De verse basilicum en Parmezaanse kaas maken dit recept de perfecte salade of lichte maaltijd voor warme dagen. Zo proef je een vleugje modern Italië, gewoon bij jou thuis.
Ingrediënten
-
175 g Orzo Volkoren
We gebruiken de hele graankorrel voor volkoren pasta, waardoor de voedzame vezels behouden blijven. Orzo Volkoren heeft daardoor een donkerdere kleur, een grove structuur en een stevige ‘al dente’ bite.
Bekijk product150 g cherrytomaten (gehalveerd)150 g mozzarella mini balletjes (gehalveerd)30 g zongedroogde tomaten (fijngesneden)2 el Pesto alla GenovesePesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.
Bekijk productHandje verse basilicumParmezaanse kaasExtra vierge olijfoliePeper en zout (naar smaak)Voedingswaarde
- Kcal: 302
- Eiwitten: 15g
- Koolhydraten: 39g
- Vetten: 9g
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de volkoren orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 8 minuten voor een 'al dente' bite.
- Giet de orzo af en laat iets afkoelen. Doe de orzo vervolgens in een ruime kom of mooie schaal.
- Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes, mozzarella en de zongedroogde tomaten toe.
- Breng op smaak met de Pesto alla Genovese, verse basilicum, wat druppels olijfolie en peper en zout.
- Rasp er wat Parmezaanse kaas over. Zoveel als jij lekker vindt!
- Meng de Italiaanse orzo salade door elkaar en serveer lauwwarm of koud.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.