Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Whipped ricotta pesto toast met pistache pesto
Crostini di ricotta montata con Pesto Pomodori e Pistacchi
Makkelijk
15 min
Vegetarisch
Deze whipped ricotta pesto toast is een echte smaakmaker voor ontbijt, lunch of borrel. Smeer de luchtige, opgeklopte ricotta op knapperige ciabatta en combineer met Grand’Italia Pesto Pomodori e Pistacchi en zongedroogde tomaatjes. Top af met crispy chili-olie voor een verrassende kick. Zo haal je met een simpele toast de smaken van Italië in huis.
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
Zongedroogde tomaten
Pomodori secchi zijn zongedroogde tomaten, in zonnebloemolie met wijnazijn, peterselie, knoflook en chilipeper.
Bekijk productTomaat-pistache pestoPesto Pomodori e Pistacchi wordt volgens traditioneel Italiaans recept bereid, met onder meer zongedroogde tomaten en pistachenoten.
Bekijk product250 g volle ricotta1 tl zeezout1 ciabatta (gebakken)Crispy chili olie (naar smaak)OlijfolieBereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Doe de ricotta in een blender en voeg een goede snuf zeezout toe.
- Blend de ricotta en doe er tijdens het blenden een scheutje olijfolie bij. Hierdoor wordt de ricotta lekker luchtig.
- Snijd de ciabatta open en toast deze in een pan, zodat deze lekker krokant wordt.
- Als de ciabatta lekker getoast is smeer je de Pesto Pomodori e Pistacchi in een dun laagje op het brood.
- Spuit vervolgens de whipped ricotta met een spuitzak op het broodje.
- Top af met zongedroogde tomaatjes en crispy chili olie.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.