Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept tagliatelle met miso roomsaus en paddenstoelen Aan tafel bij Jannie

Umami pasta met miso roomsaus en paddenstoelen

Umami pasta con salsa di crema di miso e funghi

Gemiddeld
25 min
Vegetarisch

Janneke van Aan tafel bij Jannie introduceert een verrassende twist op klassieke pasta: pasta met miso roomsaus. Deze romige saus met een vleugje miso en sojasaus geeft een diepe umami-smaak die perfect samengaat met tagliatelle en een mix van paddenstoelen. Een gerecht dat comfort en verfijning combineert. Ideaal voor een bijzondere avondmaaltijd!

Aantafelbijjannie x Grand'Italia
Een recept van: Aan tafel bij Jannie
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 200 g Tagliatelle all’Uovo
    Product Tagliatelle all'Uovo Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Tagliatelle all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.

    Bekijk product
  • 200 g paddenstoelen mix
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 1 el boter
  • Olijfolie
  • 200 ml kookroom
  • 1.5 tl misopasta
  • 1.5 tl sojasaus
  • 75 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 10 stengels bieslook (in dunne ringetjes)

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken.
  2. Verhit de boter en olijfolie in een pan. Fruit de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5–7 minuten tot ze goudbruin zijn.
  3. Meng de misopasta met een scheut kookroom zodat het oplost en voeg dit samen met de overige kookroom toe aan de pan. Voeg de sojasaus toe en laat ca. 3 minuten pruttelen. Breng op smaak met zwarte peper.
  4. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten voor een 'al dente' bite. Bewaar een scheutje kookvocht en giet de pasta af.
  5. Doe de tagliatelle en een scheutje kookvocht bij de saus. Roer de helft van de Parmezaanse kaas erdoor.
  6. Verdeel de tagliatelle over borden en bestrooi met de overige Parmezaanse kaas en de fijngehakte bieslook.
Buon appetito!
Een recept van: Aan tafel bij Jannie
Aantafelbijjannie x Grand'Italia

In de keuken is Janneke van Aan tafel bij Jannie op haar vrolijkst. Ze deelt makkelijke en vooral smaakvolle recepten. Met Grand’Italia zet ze in een handomdraai heerlijke gerechten op tafel. Onmisbaar in haar keuken? Goede olijfolie en citroenen!

Bekijk meer recepten van Aan tafel bij Jannie!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten