Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Tortellini met roomsaus en parmaham Grand'Italia

Tortellini met Romana roomsaus en krokante Parmaham

Tortellini con Romana e prosciutto di Parma

Makkelijk
25 min
Notenvrij

Ben je op zoek naar een smaakvol tortellini prosciutto recept dat eenvoudig te bereiden is maar toch luxe aanvoelt? Dan is deze versie met romige saus en ham precies wat je nodig hebt. De zachte tortellini combineert perfect met de hartige prosciutto en de zachte roomsaus, waardoor je een gerecht krijgt dat rijk, romig en perfect in balans is. De fijne zoutsmaak van de prosciutto brengt de roomsaus tot leven en geeft elke hap een heerlijke Italiaanse touch.

Dit tortellini prosciutto recept is ideaal voor wie snel een verfijnde maaltijd op tafel wil zetten zonder veel werk. Binnen enkele minuten kook je de tortellini gaar, meng je ze met de romige saus en voeg je de prosciutto toe voor extra smaak en diepgang. Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas en een snufje zwarte peper om het geheel helemaal af te maken.

Of je nu een doordeweekse avond wat bijzonderder wilt maken of een eenvoudig maar elegant diner wilt serveren aan gasten, dit gerecht biedt altijd een gegarandeerde smaakbeleving. Het is een heerlijk comfortfood-recept dat toch elegant en licht blijft en precies wat je verwacht van een tortellini prosciutto recept. Snel, makkelijk en altijd een succes!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Tortellini met vlees
    Product Tortellini al Gusto Carne Grand'Italia

    Tortellini zijn kleine pastaringetjes met een lekkere vulling. Het pastadeeg wordt gemaakt van kwaliteitsgraan en eieren voor een volle smaak. Deze Tortellini al Gusto Carne zijn gevuld met mortadella en zijn heerlijk in hun eenvoud.

    Bekijk product
  • 400 g Pastasaus Romana
    Product pastasaus Romana Grand'Italia

    Deze pastasaus dankt de romige smaak aan de basis van melkroom en de smaakvolle Italiaanse kazen; Pecorino Romano DOP, Grana Padano DOP en mascarpone.

    Bekijk product
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 g Parmaham
  • rucola

Voedingswaarde

  • Kcal: 856
  • Eiwitten: 27,8 g
  • Koolhydraten: 72 g
  • Vetten: 49,9 g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende ca. 14 minuten.
  2. Doe de Romana pastasaus en kippenbouillon in een pan (de pasta moet er later ook bij kunnen). Breng de roomsaus aan de kook en laat deze ca. 10 minuten op een matig vuur indikken.
  3. Bak de Parmaham krokant.
  4. Giet de pasta af en voeg deze samen met de basilicum toe aan de saus. Laat dit samen ca. 1 minuut koken.
  5. Garneer de pasta met de krokant gebakken Parmaham (eventueel verkruimeld) en de rucola.
Buon appetito!

Tip van ons!

Voor eventuele variatie kun je de krokante Parmaham ook vervangen door knapperig gebakken reepjes chorizo. Dit zorgt voor wat extra pit.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten