Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Romige pompoen lasagne soep
Zuppa cremosa di lasagne alla zucca
Gemiddeld
40 min
Notenvrij
Op zoek naar comfortfood met een verrassende twist? Deze pompoen lasagne soep is een creatieve variant op klassieke lasagne en combineert de rijke smaak van pompoen met lasagnebladen en een romige bouillon. Afgewerkt met kipdij flakes en burrata voor een extra smeuïge bite. Perfect en hartverwarmend voor een koude dag of een gezellige Italiaanse avond!
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
150 g Lasagne pasta
Bij Grand’Italia maken we onze witte pasta (Tradizionali) in Italië van kwalitatief pastabloem, ook wel semolina in het Italiaans, en gebruiken we alleen harde tarwe die voor 100% in Italiaanse molens is vermalen. Door het gebruik van kwaliteitsingrediënten hebben de lasagnebladen een heerlijke stevige bite.
Bekijk product400 g pompoenblokjes225 g gekruide kipfij flakes450 ml runderbouillon100 ml room3 tenen knoflook (fijngehakt)1 ui (gesnipperd)OlijfolieBurrataBereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook en ui totdat ze goudbruin zijn.
- Voeg de pompoenblokjes toe en bak kort mee totdat ze wat zachter zijn.
- Giet de runderbouillon erbij, zet de deksel op de pan en laat ca. 15-20 minuten koken tot de pompoen zacht is.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Roer de room erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Breek de lasagnebladen in grove stukken en voeg ze toe aan de soep. Kook de lasagnebladen mee tot ze beetgaar zijn.
- Voeg als laatste de kipdij flakes toe en roer deze door de soep.
- Serveer de soep in diepe kommen en garneer met wat verse kruiden en de burrata.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.