Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept kip pesto orzo soep TikTok Grand'Italia

Orzo soep met kip en pesto

Zuppa di orzo al pesto di pollo

Makkelijk
20 min
Lactosevrij

Op zoek naar een verwarmende maaltijd die eenvoudig te maken is? Deze orzo soep is een heerlijke combinatie van zachte orzo, malse kip en de frisse smaak van Pesto alla Genovese. Het gerecht is perfect voor een doordeweekse dag, maar ook ideaal als comfortfood op een koude avond. Door de toevoeging van spinazie krijgt de soep een gezonde twist, terwijl Parmezaanse kaas zorgt voor een rijke, hartige smaak. Binnen 20 minuten staat deze kip orzo soep op tafel en geniet je van een lichte, voedzame maaltijd die toch vol van smaak is. Serveer met een extra lepel pesto voor een Italiaanse finishing touch. Simpel, snel en onweerstaanbaar lekker!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 150 g Orzo
    Product Orzo Tradizionali Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Orzo Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 75 g Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 250 g kipfilet flakes
  • 1500 ml kippenbouillon
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 el chilivlokken
  • 1 handje verse spinazie
  • Peper en zout (naar wens)

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Fruit de ui en knoflook in een scheut olijfolie. Voeg wat peper, zout en chilivlokken toe voor extra smaak.
  2. Voeg de orzo toe en bak deze kort mee. Schenk de kippenbouillon erbij en laat zachtjes koken tot de orzo gaar is (ongeveer 10 minuten).
  3. Voeg de kipfilet flakes en de Pesto alla Genovese toe en roer goed door.
  4. Voeg de spinazie toe en laat kort slinken. Serveer daarna de soep direct en garneer nog met wat extra pesto en Parmezaanse kaas.
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten