Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Klassieke spaghetti carbonara met guanciale
Spaghetti carbonara con guanciale
Makkelijk
15 min
Eiwitrijk
Geniet van de romige smaak van deze klassieke spaghetti carbonara. Bibi, van Foodie by Bibi, maakte dit Italiaanse pastagerecht met Grand’Italia spaghetti, Italiaans spek (guanciale) en Pecorino Romano kaas. Een snelle én smaakvolle klassieker die altijd in de smaak valt. Perfect voor doordeweeks of in het weekend.
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
180 g Spaghetti all’Uovo
Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Spaghetti all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.
Bekijk product200 g guanciale (in blokjes)200 g pecorino romano (geraspt)3 eidooiers1 ei (dooier en eiwit)Zwarte peper (grof gemalen)Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 8 minuten, voor een 'al dente' bite. Bewaar een kopje pastawater.
- Voeg de geraspte pecorino romano toe aan de 3 eidooiers en het hele ei. Meng dit tot een geheel.
- Bak de guanciale op middelhoog vuur, totdat deze krokant is. Haal deze uit de pan en laat even uitlekken.
- Voeg een paar lepels van het vrijgekomen vet van de guanciale toe aan het kaas-ei mengsel.
- Giet de pasta af en doe de 'al dente' pasta in de pan met het overige vet van de guanciale. Zet het vuur uit.
- Meng het ei-kaas mengsel door de pasta en voeg een grote schep pastawater toe.
- Roer als laatste de guanciale er doorheen. Maak de pasta af met extra geraspte pecorino en zwarte peper.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.