Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept camembert pasta met honing TikTok Grand'Italia

Camembert pasta met spinazie en honing

Pasta al camembert con spinaci e miele

Makkelijk
35 min
Vegetarisch
Op zoek naar een verrassend hoofdgerecht voor kerst? Deze camembert pasta is pure verwennerij! De zachte, gesmolten camembert vormt samen met knoflook, rozemarijn en een vleugje honing een romige saus die perfect samengaat met spaghetti. Door de toevoeging van spinazie à la crème krijgt het gerecht een heerlijke, volle smaak en een mooie groene touch. Het bereiden is eenvoudig: terwijl de camembert in de oven smelt tot een smeuïge kaasfondue, kook je de pasta ‘al dente’. Daarna meng je alles tot een zijdezachte saus die je gasten zal verrassen. Deze pasta met camembert en spinazie is niet alleen een smaakbom, maar ook een stijlvolle keuze voor een feestelijk diner. Comfort food op zijn best en ideaal voor kerst!
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 300 g Spaghetti
    Product Spaghetti Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Spaghetti Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 2 camemberts
  • 450 g spinazie à la crème (ontdooid)
  • 4 tenen knoflook
  • 2 uien (fijngesneden)
  • Takje verse rozemarijn
  • Olijfolie
  • Honing
  • Peper en zout (naar wens)

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de camembert kaas in een ovenschaal. Leg de tenen knoflook en takje rozemarijn op de camembert. Beprenkel met honing en olijfolie. Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
  3. Bak de camembert voor ca. 25-30 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
  4. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten voor een 'al dente' bite.
  5. Haal de ovenschaal uit de oven en verwijderd zoveel mogelijk de korst van de camembert en de rozemarijn.
  6. Voeg hierna de ontdooide spinazie à la créme toe en meng het goed door elkaar.
  7. Voeg de spagetthi samen met een beetje pastawater toe aan de camembert-saus en meng goed door elkaar.
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten