Zo haal je het beste uit iedere pasta maaltijd

Inspiratie beste pastamaaltijd Grand'Italia

Iedereen is druk in het dagelijks leven. We vliegen altijd alle kanten op; de kinderen naar school brengen, reizen van en naar werk, bij de schoonouders op bezoek in het weekend en sporten wanneer daar nog tijd voor is… Maar hoe zorg je er nu voor dat in al deze drukte je ook nog de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt? 

We geven je hieronder graag wat tips voor het balanceren van een eenvoudige maar smaakvolle maaltijd, waarbij je optimaal gebruik maakt van de ingrediënten en waarvan je lichaam wat extra energie heeft. 

Vervang de lekkere traditionele pasta eens door een smaakvolle (half) volkoren pasta, zoals Grand’Italia Fusilli Volkoren of Spaghetti Half Volkoren

Wist je dat er in volkoren pasta een hele hoop vezels zitten? Voor volkorenmeel wordt namelijk de hele graankorrel gebruikt, terwijl voor gewone pasta het buitenste vliesje van de korrel wordt verwijderd. In dat buitenste vliesje zitten juist veel vezels, vitaminen en mineralen, waardoor volkorenpasta heel gezond is. 

Daarnaast geeft volkorenpasta langer een verzadigd gevoel door de vezels en de complexe koolhydraten. Het lichaam heeft meer tijd nodig om deze koolhydraten af te breken, waardoor je gelijkmatige energie hebt. En daardoor heb je weer minder snel honger!

100% volkoren pasta wordt gemaakt van enkel volkorenmeel, maar Pasta Half Volkoren combineert de eigenschappen van volkoren pasta (extra vezels) met de smaak van traditionele pasta. Je voegt daarmee net iets meer vezels toe aan je pastamaaltijd, zonder consessies te doen! In de receptuur van Half Volkoren pasta maken we gebruik van een unieke combinatie van 50% durum tarwe en 50% volkoren durum tarwe. Daardoor is onze half volkoren pasta nog steeds een goede bron van vezels. 

Gebruik Grand’Italia Sugocasa als basis voor een pastasaus en voeg daar naar wens jouw favoriete ingrediënten aan toe, voor jouw persoonlijke touch. 

Onze Sugocasa’s zijn namelijk een heerlijke basis voor al je Italiaanse gerechten. De saus dankt de verse tomatensmaak aan de 1,5kg zongerijpte tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus zijn verwerkt. Daarnaast wordt Sugocasa 100% gemaakt van ingrediënten van natuurlijke oorsprong, waardoor deze saus heel gezond is.

Wanneer de basis voor jouw pasta staat (pasta en pastasaus) kun je eenvoudig de maaltijd naar wens aankleden met andere verse ingrediënten. 

We zeggen expres verse ingrediënten, want er is niets leuker dan de groenten voor jouw gerecht uitzoeken bij de groenteboer. Net zoals de Italianen dat doen. Zo kun je bijvoorbeeld de perfecte paprika uitzoeken om jouw gerecht mee op te fleuren of een extra grote broccoli. 

Daarnaast is het goed voor je om één keer in de week erop uit te gaan en een marktje of een groenteboer te bezoeken voor je boodschappen. Hiermee doorbreek je de gewoonte altijd naar de supermarkt te gaan en het kan ontzettend leuk en verfrissend zijn eens iets anders te proberen. 

Houd het simpel!

Door je gerecht simpel te houden bespaar je een hoop tijd, maar zorg je er ook voor dat de smaken van alle ingrediënten in jouw pastamaaltijd elkaar perfect aanvullen en versterken. In Italië houden ze niet voor niets van eenvoudige gerechten met mooie ingrediënten. En je zet ze ook nog eens snel op tafel! 

Beoordeel dit artikel