Weten hoe je pesto langer kan bewaren?

(15)
poster-image

Ben je net als wij ook gek op een smaakvolle en gemakkelijk te bereiden pasta pesto? Of gebruik je pesto graag in een ander favoriet recept, maar merk je dat er af en toe wat overblijft? Er is een makkelijke manier om nog langer van je geopende potje pesto te kunnen genieten. 

Je hoort natuurlijk niet met eten te spelen, zeker niet als het gaat om een échte Italiaanse delicatesse als Pesto alla Genovese. Behalve natuurlijk als 'ie er langer lekker door blijft!

Hoe lang blijft pesto goed? 

Pesto is na openen nog ca. 5 dagen houdbaar in de koelkast. Het hoeft je vanaf nu in ieder geval niet meer te gebeuren dat de houdbaarheidsdatum van je pesto plots verstreken lijkt, wanneer je net zo'n zin had in een verukkelijke pasta pesto. In Italië hebben ze voor dit probleem namelijk een erg simpele oplossing. Wanneer je na gebruik een beetje olijfolie schenkt in het potje en de pesto dus onder een laagje met olijfolie laat staan, verleng je de houdbaarheid met ongeveer een week. Belangrijk hierbij is wel dat je de pesto dan nog steeds in de koelkast bewaart. Dit heeft niet alleen effect op de houdbaarheid, maar zo behoud je ook de smaak en kwaliteit van het product. 

Ben je na het lezen van deze tip gelijk geïnspireerd en wil je een pasta pesto bereiden? We hebben veel smaakvolle pasta pesto recepten, waarmee we je graag helpen gemakkelijk La Bella Vita in huis te halen. En naast de klassieke recepten met Pesto alla Genovese, vind je hier ook verschillende recepten met Pesto Rosso of juist met onze smaakvolle truffelpesto. Buon appetito!

Beoordeel dit artikel