Niet-plakkende spaghetti; zo doen de Italianen dat!

(16)
Inspiratie niet-plakkende spaghetti Grand'Italia

Spaghetti koken zoals de Italianen dat doen; perfect 'al dente' en dat zonder dat de lekkere gouden slierten aan elkaar blijven plakken. Wanneer je een smaakvol pasta recept bereidt voor een etentje met vrienden, familie of dat spannende eerste afspraakje, geeft een perfect bereidde spaghetti dat extra La Bella Vita-gevoel aan de avond. 

We helpen je daarom graag het Italiaanse geheim voor 'al dente' pasta te ontrafelen. Met een klein beetje extra inspanning en een gouden tip van de Italianen til je het koken van de spaghetti gemakkelijk naar een hoger niveau. 

Als je graag op Italiaanse wijze pasta bereidt, dan is het natuurlijk belangrijk om ook te weten waardoor de pasta precies gaat plakken tijdens het koken. Grand'Italia pasta bestaat uit durum (harde) tarwe, waarbij het zetmeel dat hierin aanwezig is de boosdoener is! op het moment dat je de spaghetti in het kokende water laat zakken, dan zwellen de zetmeelkorrels op en knappen ze. Het zetmeel verspreidt zich aan de oppervlakte waardoor de pasta plakkerig kan worden. 

Maar wat is dan dé truc die Italianen gebruiken om spaghetti perfect te bereiden? Heel simpel. Heet geheim zit in de eerste twee minuten. Om ervoor te zorgen dat de spaghettislierten niet aan elkaar plakken is het belangrijk om de eerste twee minuten hard te roeren. Dit zorgt ervoor dat de losgekomen kleverige zetmeelkorrels niet aan de pasta blijven plakken. 

Met deze tip zorgt jouw perfect gekookte spaghetti gegarandeerd voor een La Bella Vita avond! 

Beoordeel dit artikel