Geniet van de perfecte koffie voor ieder moment van de dag

Inspiratie de perfecte koffie Grand'Italia

Begin je iedere dag graag met een heerlijk kopje koffie om rustig de dag op te starten? Of ben je écht dol op koffie en drink je het het liefst de hele dag door? Als je er echt even goed van wilt genieten, dan is het natuurlijk belangrijk dat je daar echt de tijd voor neemt!

Ga 's ochtends bijvoorbeeld eens lekker in het zonnetje zitten met een kopje koffie en de krant, voordat je begint met de dagelijkse verplichtingen. Of maak tijdens de lunch een wandeling, waarbij je op de route een to-go haalt om onderweg van te genieten. Weet je niet zo goed welke koffie je moet kiezen of welke koffie past bij jouw persoonlijke smaak? Dat is ook niet zo gek, want er zijn heel veel lekkere Italiaanse koffievariaties. Met onze koffiewijzer weet je de volgende keer perfect welke koffie jij wilt bestellen!

Caffé Doppio: Dubbele Espresso.
Caffé Ristretto: Espresso bereidt met minder water voor een extra intense smaak.
Caffé Lungo: Espresso gezet met meer water.
Caffé con Panna: Espresso met slagroom.
Caffé Macchiato: Espresso met een toefje melkschuim.
Caffé Corretto: Espresso met een scheutje Grappa, Sambuca of Brandy.
Cappuccino: Espresso met gestoomde melk en melkschuim.
Caffé Latte: In Italië wordt deze Espresso gezet met de Moka Pot en een grote hoeveelheid gestoomde melk.
Latte Macchiato: Espresso met meer gestoomde melk dan Cappuccino, maar met minder melkschuim. 

Maak je toch liever zelf thuis een smaakvolle espresso? Het maken van een perfecte espresso is een echte wetenschap in Italië. We geven je graag nog wat kleine tips uit Italië, om de krachtige smaak van de espresso nog beter tot zijn recht te laten komen. Met de Moka Pot maak je bijvoorbeeld net zulke lekkere koffie als in Italiaanse restaurants of café's. Daarnaast; 

  1. Als het kopje aan de bovenkant (waar je drinkt) breder is dan aan de onderkant (bodem) dan zorgt dat voor de perfecte verdeling van het koffiearoma met crèmelaag. 
  2. Wanneer het kopje dikke wanden heeft, dan blijft de koffie voor langere tijd heerlijk warm.

Beoordeel dit artikel