Eens iets anders; Italiaanse minestronesoep

Inspiratie Italiaanse Minestrone soep Grand'Italia

We zijn gek op de herkenbare Italiaanse smaken; een pasta pesto voor doordeweeks, een tortellini met de heerlijke vulling voor op de vrijdagavond of een klassieker als Tagliatelle alla Bolognese. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je eens iets anders wilt proberen en graag varieert met jouw favoriete producten. Wij kiezen dan graag voor een goed gevulde Italiaanse maaltijdsoep; minestrone. Ook wel 'de grote soep' genoemd. 

Minestrone is dus een échte Italiaanse groentesoep. Minestra is het Italiaanse woord voor soep en minestrone is de overtreffende trap van soep. Vandaar dat minestrone ook wel 'de grote soep' wordt genoemd. Minestrone zet je in een handomdraai op tafel en het is echt Italiaans. Makkelijk, snel en delizioso! 

Maar als we kijken naar recepten voor minestronesoep, dan verrast iedere Italiaan met zijn eigen variatie. Er is niet één recept voor minestronesoep. Het hangt vaak af van het seizoen en van de regio waar deze wordt bereid. De soep wordt vaak gevuld met seizoensgroenten, waar de Italianen graag bonen, rijst of pasta aan toevoegen. Probeer zelf dus eens wat combinaties uit met onze Sugocasa, jouw favoriete verse groenten en een van onze pasta's. 

Liever wat tips en makkelijke recepten die je uit kunt proberen? Probeer eens een van deze recepten voor minestronesoep. Maak als bijgerecht bijvoorbeeld onze Grissini met Parmaham en Pesto

  1. Minestrone con Mini Fusilli
  2. Minestronesoep met Mini Conchiglie

Toch een andere variatie op minestrone, maar heb je wel trek gekregen in een Italiaanse soep? Tortellini in brodo is ook een erg smaakvol en klassiek Italiaans gerecht. Buon appetito!

 

Beoordeel dit artikel