Tortellini in brodo rosso

Tortellini in brodo rosso

(406)

Gevulde pasta in een rode bouillon. Volgens de traditie zou dat een vleesbouillon moeten zijn, maar laat een kippenbouillon nou zeker zo goed smaken! Gooi er wat ‘naveltjes van Venus’ in en je hebt een heerlijke (maaltijd)soep.

  • < 20
  • Vlees

Ingrediënten

Bereidingswijze Tortellini in brodo rosso

  • Stap 1

    Snijd de groenten.

  • Stap 2

    Verhit de olie in een pan.

  • Stap 3

    Fruit de ui en knoflook in de pan voor 1 minuut en strooi de suiker erover. Laat het geheel op laag vuur karamelliseren (ongeveer 5 minuten). Roer regelmatig.

  • Stap 4

    Voeg de rode wijn, bouillon, wortel, prei, bleekselderij en de Tortellini toe en laat ± 15 minuten zachtjes koken tot de Tortellini al dente is.

  • Stap 5

    Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de Parmezaanse kaas en verse kruiden.

Voor tortellini in brodo rosso moet je volgens het oorspronkelijke, 16e eeuwse recept, vleesbouillon gebruiken. Maar recepten ontwikkelen zich in de loop der tijd en de Italiaanse kok ontdekten dat de variant met kippenbouillon zeker zo goed smaakte. In deze variant gaat er een scheutje rode wijn bij voor de kleur, vandaar de benaming brodo rosso. Voor een vegetarische versie kun je ook een zelfgemaakte groentebouillon gebruiken.

Beoordeel dit recept