Spelt penne met Polpabella, paprika en courgette

Penne con Polpabella, peperoni e zucchini

(1090)

Pasta met tomatensaus, het lijkt of die combinatie al sinds mensenheugenis bestaat. Maar zo is het niet.

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Grand'Italia Volkoren Spelt Penne

    Grand'Italia Penne gemaakt van volkoren spelt.

  • Grand'Italia Polpabella

    Stukjes gepelde tomaat en tomatensap.

Bereidingswijze Spelt penne met Polpabella, paprika en courgette

  • Stap 1

    Verwarm de olie en bak de knoflook en ui even aan.

  • Stap 2

    Schep de paprika en courgette erbij en bak 1 minuut mee.

  • Stap 3

    Roer er de olijven en de Polpabella door en laat 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

  • Stap 4

    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 5

    Meng de pasta door de saus. Roer de basilicum erdoor en bestrooi met kaas.

De tomaat kwam van ver overzee en werd door de Italianen aanvankelijk zelfs met argwaan bekeken. Terwijl in Italië vandaag de dag ontelbaar veel, op eigen bodem gekweekte, soorten verkrijgbaar zijn.

Beoordeel dit recept