Salade van aubergine, mozzarella en tomaat

Melanzane con mozzarella e pomodori

(2086)

Ook de Italiaanse borrelhappen en aperitieven komen natuurlijk uit eigen keuken. In dit aubergine recept met Grand'Italia Pesto Rosso maak je een torentje van de heerlijke ingrediënten. Een perfecte en creatieve start van je Italiaanse diner.

  • < 40

Ingrediënten

  • Pesto Rosso 90g Grand'Italia

    Pesto Rosso is een heerlijke smaakmaker naar traditioneel Italiaans recept, gemaakt van lekkere zongerijpte- en gedroogde tomaten

Bereidingswijze Salade van aubergine, mozzarella en tomaat

  • Stap 1

    Snijd de aubergine in dikke plakken. Verhit een grillpan totdat deze heet is. Bestrijk de plakken met extra vergine olijfolie en gril ze (eventueel in delen) 2-3 minuten per kant. Draai de plakken op de helft van de tijd een kwart slag, zodat er een ruitmotief ontstaat. Neem de aubergine uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.

  • Stap 2

    Breng de plakken aubergine, tomaat en de mozzarella, elk in 8 plakken, op smaak met peper, zout en een beetje extra vergine olijfolie. Maak op elk bord 'stapels' van de aubergine, tomaat en mozzarella. Garneer elk stapeltje met 1 tl Grand'Italia Pesto Rosso, een olijf en een blaadje basilicum.

Beoordeel dit recept