Melanzane con mozzarella e pomodori

Salade van aubergine, mozzarella en tomaat

(2086)

Ook de Italiaanse borrelhappen komen natuurlijk uit eigen keuken. Maak een torentje van de lekkerste ingrediënten. Een perfect begin van je Italiaanse diner.

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    335kcal

  • Koolhydraten

    8g

  • Eiwitten

    14g

  • Vetten

    27g

Bereidingswijze Melanzane con mozzarella e pomodori

  • Stap 1

    Snijd de aubergine in dikke plakken. Verhit een grillpan totdat deze heet is. Bestrijk de plakken met extra vergine olijfolie en gril ze (eventueel in delen) 2-3 min. per kant. Draai de plakken op de helft van de tijd een kwart slag, zodat er een ruitmotief ontstaat. Neem uit de pan en leg op keukenpapier.

  • Stap 2

    Breng de plakken en de mozzarella, elk in 8 plakken, op smaak met peper, zout en een beetje extra vergine olijfolie. Maak op elk bord 'stapels'van de aubergine, tomaat en mozzarella. Garneer elk stapeltje met 1 tl tapenade, een olijf en een blaadje basilicum.

Beoordeel dit recept