Rigatoni met mosselen

Rigatoni con cozze

(1201)

Heerlijke pastasalade met mosselen

  • < 40
  • Vis

Ingrediënten

  • Grand'Italia Rigatoni Tradizionali

    Rigatoni hebben een grotere diameter dan penne en recht uitgesneden uiteinden.

Bereidingswijze Rigatoni met mosselen

  • Stap 1

    Kook de Rigatoni in ruim kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  • Stap 2

    Verdeel de prei in ringen over de bodem van een ruime pan. Schenk er de wijn bij. Leg de schoongemaakte mosselen op de prei en bestrooi royaal met peper.

  • Stap 3

    Breng de mosselen in een gesloten pan aan de kook en kook ze 6-8 minuten of tot alle schelpen openstaan. Kook intussen de peultjes in water in 4-5 minuten beetgaar.

  • Stap 4

    Schraap met een theelepel de zaadlijsten uit de komkommer. Snijd de komkommer in halve maantjes.

  • Stap 5

    Giet de pasta en de peultjes af en spoel onder stromend water koud.

  • Stap 6

    Haal de mosselen uit de schelp (bewaar het mosselkookvocht). Meng de pasta, de peultjes, de komkommer, de ui in halve ringen, de gehalveerde kerstomaatjes en de mosselen.

  • Stap 7

    Meng de mayonaise met 2-3 el van het bewaarde mosselvocht tot een lobbige dressing. Meng de dressing door de pastasalade. Schep de peterselie of tuinkers erdoor en breng de pastasalade op smaak met zout en peper.

Beoordeel dit recept