Pesto alla Genovese

Pesto alla Genovese

Een recept om zelf pesto alla Genovese te maken. Sinds jaar en dag bereiden de Liguriërs verse pesto. Steeds meer thuiskoks doen dit hen na. Wil je dat echt goed doen? Gebruik dan de traditionele stenen vijzel voor het ‘pestare’. Dat maakt het resultaat super smeuïg.

  • < 20
  • Vegetarisch
Pesto alla Genovese

Ingrediënten

Bereidingswijze Pesto alla Genovese

  • Stap 1

    Maal alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel (of keukenmachine) tot een dikke saus.

Pesto, het begint allemaal met basilicum. En dan liefst de wilde basilicum uit Ligurië, de smalle kustprovincie in het noordwesten van Italië. Daar groeit een overvloed aan basilicum en daar moesten de bewoners natuurlijk iets mee. De Liguriërs wreven de kruidenblaadjes fijn, goten er wat krachtige olijfolie uit de streek bij, voegden knoflook en pecorino (pittige schapenkaas) toe, et voilà: de pesto was geboren.

Beoordeel dit recept