Zelfgemaakte Pesto alla Genovese

Pesto alla Genovese

Een traditioneel Italiaans recept voor een zelfgemaakte pesto alla Genovese. Sinds jaar en dag bereiden de Liguriërs verse pesto. Steeds meer thuiskoks doen dit hen na. Wil je dat echt goed doen? Gebruik dan de traditionele stenen vijzel voor het ‘pestare’. Dat maakt het resultaat super smeuïg in een huisgemaakte pasta pesto.

  • < 20
  • Vegetarisch
Recept zelfgemaakte Pesto alla Genovese Grand'Italia

Ingrediënten

Bereidingswijze Zelfgemaakte Pesto alla Genovese

  • Stap 1

    Maal alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel (of keukenmachine) tot een dikke saus.

Pesto, het begint allemaal met basilicum. En dan liefst de wilde basilicum uit Ligurië, de smalle kustprovincie in het noordwesten van Italië. Daar groeit een overvloed aan basilicum en daar moesten de bewoners natuurlijk iets mee. De Liguriërs wreven de kruidenblaadjes fijn, goten er wat krachtige olijfolie uit de streek bij, voegden knoflook en pecorino (pittige schapenkaas) toe, et voilà: de pesto was geboren. Pasta pesto is op vele manieren te maken. Naast pesto alla Genovese zijn er ook vele andere varianten te maken door af te wisselen met ingrediënten zoals pesto met zongedroogde tomaatjes (Pesto Rosso), Pesto met chilipepers (Pesto Piccante) of truffelpesto. Kijk op onze receptenpagina voor vele pasta pesto recepten.

Beoordeel dit recept