< Terug naar de receptenzoeker

Penne met Basilico saus en knapperige courgette

Penne con zucchine fritte

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Basilico Basilico
  • 400 gram gram Grand'Italia
    Penne Penne
  • 2 stuk stuks
    courgette courgettes
  • 1 fles flessen
    Arachideolie Arachideoliën
  • 1 hand handen
    Parmezaanse kaas, geraspt Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 snufje snufjes
    zout zout

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Kook de pasta in ruim en gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Frituur intussen de courgetteschijfjes in een grote pan met 2 cm olie. Zodra ze bruin beginnen te worden zijn ze knapperig en kunnen ze eruit. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Stap 2

    Breng de basilicosaus aan de kook, zet het vuur lager en laat de saus even pruttelen. Giet de pasta af zodra deze gaar is en meng er de saus door. Laat de smaken nog 1 minuut intrekken en verdeel de pasta vervolgens over de borden.
  3. Stap 3

    Strooi de gefrituurde courgette over de pasta en garneer met de Parmezaanse kaas.