Ovenpasta met kip, venkel en citroen

Pasta al Forno con pollo, finocchi e limone

In Italië is venkel een veelgebruikte en populaire groente. In Nederland is venkel minder populair, maar de combinatie van venkel, kip en citroen is erg lekker. Probeer deze combinatie dus eens in een ovenschotel met onze Ovensaus Pasta. 

  • < 50
  • Gevogelte

Ingrediënten

Bereidingswijze Ovenpasta met kip, venkel en citroen

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).

  • Stap 2

    Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking, maar houd 3 minuten kooktijd aan in plaats van 7 minuten. Giet af en doe terug in de pan.

  • Stap 3

    Snijd de venkel in dunne plakken en de kipdijfilet in blokjes. Bak beiden in een pan met een eetlepel olijfolie. Was ondertussen de rozemarijn en pluk een aantal blaadjes van de steel af. Hak deze grof.

  • Stap 4

    Breng de venkel en kipdijfilet op smaak met de rozemarijn, een beetje geraspte citroenschil en een beetje citroensap.

  • Stap 5

    Voeg de Ovensaus Pasta aan de venkel en kipdijfilet toe en schep voorzichtig om. Doe de voorgekookte pasta in een ingevette ovenschaal en bedek vervolgens met de Ovensaus Pasta, venkel en kipdijfilet. Voeg een laag Bechamelsaus (Besciamella) toe en rasp de Parmezaanse kaas voor een mooie korst als laatste er overheen.

  • Stap 6

    Bak de ovenpasta voor ca. 30 minuten in de oven.

Grand'Italia A Pinch of Extra Inspiratie

La Bella Vita tip

In dit recept maken we gebruik van verse rozemarijn. Maar wist je dat er nog een hele hoop andere smaakvolle Italiaanse kruiden zijn, die net dat beetje extra aan een gerecht geven? Bekijk dit artikel voor meer informatie hoe je die 'pinch of extra' kunt toevoegen! 

Kooktip bij Ovenpasta met kip, venkel en citroen

Liever een andere pastasoort gebruiken voor dit recept? Dat kan! Je kunt iedere Grand'Italia pasta gebruiken voor dit recept. Halveer dan de aangegeven kooktijd op de verpakking, zodat de pasta een heerlijke 'al dente' bite behoudt. 

Tip
Beoordeel dit recept