Orecchiette met tomatensaus, broccoli en spinazie

Orecchiette alla Pugliese

(1946)

Ontdek deze streekkeuken met Orecchiette

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pasta Regionali Orecchiette 400g Grand'Italia

    Orecchiette is de regionale pastavorm van Puglia.

  • Grand'Italia Sugocasa Erbe

    Sugocasa is gemaakt van zongerijpte tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn.

Bereidingswijze Orecchiette met tomatensaus, broccoli en spinazie

  • Stap 1

    Kook de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 2

    Kook de broccoli 5 minuten met wat zout beetgaar en laat uitlekken.

  • Stap 3

    Verwarm de olijfolie en bak de knoflook en rode peper 2 minuten.

  • Stap 4

    Voeg de broccoli toe en voeg na 2 minuten de spinazie toe. Even laten slinken op een laag vuur.

  • Stap 5

    Voeg de tomatensaus toe en warm goed door. Peper en zout naar smaak toevoegen. 

  • Stap 6

    Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Serveer met pecorino.

  • Stap 7

    Het is het lekkerst om een moot zwaardvis niet al te lang, dus rosé, te bereiden. Serveer met een simpele kruidenvinaigrette met munt en knoflook.

Beoordeel dit recept