Mini Lasagne met zoete aardappel en courgette

Mini lasagne con patate dolci e zucchine

(15)

Klaar om van de bekende paden af te dwalen? Mooi, let's go! Er staat namelijk mini lasagne met zoete aardappel op het menu. De Ovensaus Lasagne geeft deze creatieve twist op lasagne de heerlijke smaak van zongerijpte tomaten en Italiaanse kruiden. 

 • < 40
 • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Mini Lasagne met zoete aardappel en courgette

 • Stap 1

  Verwarm de oven voor op 200°C.

 • Stap 2

  Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de zoete aardappelblokjes 4 minuten.

 • Stap 3

  Pel en snipper de ui en snijd de courgette in kleine blokjes. Voeg dan de Ovensaus Lasagne toe en breng het geheel op smaak met een snuf peper en zout.

 • Stap 4

  Vet een muffinvorm met 12 holtes in met een beetje olie (of gebruik mini-ovenschaaltjes) en breek de lasagnebladen doormidden.

 • Stap 5

  Breng een pan water aan de kook en kook hierin de gebroken lasagnebladen 2 minuten. Leg in elk muffinvormpje 2 overlappende lasagnebladen en schep hier een laagje saus en wat zoete aardappelblokjes in. Herhaal deze stappen totdat de muffinvormpjes gevuld zijn en eindig met een laagje saus.

 • Stap 6

  Bestrooi de mini-lasagnes met de Parmezaanse kaas en bak ze 15 tot 17 minuten in de voorverwarmde oven.

Grand'Italia La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

'La Bella Vita' staat centraal in de Italiaanse keuken. Het betekent: 'het goede leven'. Volg het voorbeeld van de Italianen en start je diner met een lekker aperitief, kleed je tafel net wat vrolijker aan door dat mooie servies of leuke tafelkleed te gebruiken en zet een gezellige Italiaanse playlist op voor net dat beetje extra. 

Kooktip bij Mini lasagne met zoete aardappel en courgette

Maak de mini lasagnes van tevoren, zodat je 's avonds zo klaar bent en je ze alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Wil je eens variëren met de ingrediënten? Denk bijvoorbeeld aan de combinatie ricotta en spinazie. Onze tip is om wat verschillende mini lasagnes te maken, helemaal naar jouw smaak en er een groene salade bij te serveren. 

Kooktip
Beoordeel dit recept